Zmrzlinové sendviče

V letních parnech obvykle není čas nebo nálada na pečení dezertů, protože představa vyhřáté trouby, když je venku přes 30 stupňů, je nemyslitelná. Ale přesto nás často dožene mlsná a začneme uvažovat nad tím, co dobrého a nejlépe chladivého by se mohlo ukrývat v lednici.

A pokud tam zrovna nenajdete nic vhodného? Zkuste tyto rychlé letní zmrzlinové sendviče. Hotové jsou za pár minut a pochutnat si na nich můžete už za pár hodin mražení. Nebo pokud nemáte chuť připravovat zrovna zmrzlinové sendviče, zkuste třeba rychlou a snadnou domácí zmrzlinu.

Zmrzlinové sendviče

Doba přípravy 20 minutes
Mražení 2 hours
Počet porcí 24

Ingredience

  • 1 balení pistáciového pudingu
  • 1 hrnek čokoládových čoček nebo na kousky nakrájené vysokoprocentní čokolády
  • 2 hrnky studeného mléka
  • 2 hrnky vyšlehané šlehačky
  • 24 celozrnných krekrů nebo jiných oblíbených sušenek kulaté, hranaté, ale čím větší, tím lépe se nám s nimi bude pracovat

Postup

  1. Smícháme pudingový prášek a mléko a podle pokynů na balení připravíme pistáciový puding. Necháme pořádně vychladnout nebo můžeme rychleji zchladit ve studené vodní lázni, případně v chladničce. 

  2. Do dokonale vychladlého pudingu zašleháme připravenou šlehačku a vmícháme na kousky nakrájenou čokoládu nebo čokoládové čočky. 

  3. Na tác nebo plech si poskládáme vybrané sušenky a na každou naneseme připravený krém. Dávkujeme podle velikosti sušenky, myslíme na to, že budeme přiklápět ještě další sušenku. Když dáme směsi moc, bude nám přetékat. 

  4. Na připravené kopečky krému přiklopíme sušenky a tím vytvoříme malé sendviče. Každý zvlášť velice opatrně zabalíme do potravinové fólie.

  5. Naskládáme ideálně do nějaké dózy a vložíme do mrazáku minimálně na hodinu. Lepší je ale mrazit je delší dobu.