Nutellový mini cheesecake
Pouze šest ingrediencí potřebujete pro vytvoření tohoto jednoduchého, okouzlujícího a přesto elegantně vypadajícího dezertu. A jejich kombinace funguje naprosto báječně. Ať už třeba čekáte večerní návštěvu, kterou byste rádi originálně oslnili nebo máte prostě jen chuť na nějaký sladký a nenáročný dezert, když zvolíte nutellový mini cheesecake, určitě nešlápnete vedle.
Nutellový mini cheesecake
Ingredience
- 1 balení Oreo sušenek
- 1/2 KL vanilkového extraktu
- 30 g moučkového cukru
- 45 g rozpuštěného másla
- 65 ml smetany
- 240 g Nutelly
- 250 g Philadelphie (smetanový sýr)
- čerstvé jahody
Postup
-
Sušenky Oreo, celé, včetně krému rozmixujeme na hladký prášek. Nasypeme do mísy a smícháme s rozpuštěným máslem.
-
V jiné míse rozšleháme smetanový sýr a přisypeme cukr. Přidáme nutellu, smetanu a vanilkový extrakt. Vyšleháme do krému.
-
Plech na muffiny či cupcaky vyložíme papírovými košíčky. Na dno každého dáme směs z oreo sušenek a másla. Na upěchování dna můžeme použít skleničku o stejném průměru, jako je otvor na cupcaky. Jemně stlačíme směs v každém košíčku.
-
Na směs z oreo sušenek pak přijde nutellový krém. Lžící pečlivě naneseme do každého košíčku a lehce uhladíme. Tím máme hotovo, minicheescaky dáme chladit do lednice nejméně na hodinu. Ideální by bylo alespoň na hodinu a půl.
-
Před podáváním dozdobíme plátky čerstvých jahod.
Přejeme dobrou chuť!