Nutellový mini cheesecake

Pouze šest ingrediencí potřebujete pro vytvoření tohoto jednoduchého, okouzlujícího a přesto elegantně vypadajícího dezertu. A jejich kombinace funguje naprosto báječně. Ať už třeba čekáte večerní návštěvu, kterou byste rádi originálně oslnili nebo máte prostě jen chuť na nějaký sladký a nenáročný dezert, když zvolíte nutellový mini cheesecake, určitě nešlápnete vedle.

Nutellový mini cheesecake

Doba přípravy 20 minutes
Chlazení 1 hour
Počet porcí 12

Ingredience

  • 1 balení Oreo sušenek
  • 1/2 KL vanilkového extraktu
  • 30 g moučkového cukru
  • 45 g rozpuštěného másla
  • 65 ml smetany
  • 240 g Nutelly
  • 250 g Philadelphie (smetanový sýr)
  • čerstvé jahody

Postup

  1. Sušenky Oreo, celé, včetně krému rozmixujeme na hladký prášek. Nasypeme do mísy a smícháme s rozpuštěným máslem. 

  2. V jiné míse rozšleháme smetanový sýr a přisypeme cukr. Přidáme nutellu, smetanu a vanilkový extrakt. Vyšleháme do krému. 

  3. Plech na muffiny či cupcaky vyložíme papírovými košíčky. Na dno každého dáme směs z oreo sušenek a másla. Na upěchování dna můžeme použít skleničku o stejném průměru, jako je otvor na cupcaky. Jemně stlačíme směs v každém košíčku.

  4. Na směs z oreo sušenek pak přijde nutellový krém. Lžící pečlivě naneseme do každého košíčku a lehce uhladíme. Tím máme hotovo, minicheescaky dáme chladit do lednice nejméně na hodinu. Ideální by bylo alespoň na hodinu a půl.

  5. Před podáváním dozdobíme plátky čerstvých jahod.

    Přejeme dobrou chuť!