Nepečený dort s řeckým jogurtem

Zapomněli jste, že někdo z vašich blízkých slaví významné jubileum, chtěli jste ho překvapit dortem a už nemáte času nazbyt, pokud jde o pečení a přípravu dortu?

Nebo si prostě chcete jen zpestřit odpoledne jednoduchým a přesto vynikajícím dezertem? Ať je odpověď jakákoliv, pak by vám mohl přijít vhod právě recept na tento nepečený dort s řeckým jogurtem. Dort je velmi variabilní a tak pro ozdobení můžete použít jakékoliv ovoce dle vlastní chuti, ať už to budou borůvky, maliny nebo jahody, je to čistě na vás. Navíc je dort připravený z čerstvých a zdravých surovin, a pokud si odpustíte med, dal by se zařadit i do kategorie low carb.

Nepečený dort s řeckým jogurtem

Doba přípravy 30 minutes
Chlazení 20 minutes
Počet porcí 12

Ingredience

  • ¼ ČL jemné mořské soli
  • ½ hrnku malin nebo borůvek dle chuti i více
  • 1 ½ hrnku čistého řeckého jogurtu
  • 2 hrnky pekanových ořechů natural
  • 4 jahody nakrájené na tenké plátky
  • 2 PL medu
  • 10 datlí Medjool namočených v teplé vodě na cca 10 minut

Postup

  1. Vytvoříme si korpus. V kuchyňském robotu rozmixujeme pekanové ořechy na hladkou kaši. Přidáme datle, sůl a pulsně mixujeme, dokud se směs nepropojí na hladké těsto.

  2. Kulatou dortovou formu lehce vymažeme kokosovým olejem nebo máslem a vtlačíme do ní těsto tak, aby vytvořilo korpus. Dáme do ledničky na 10 - 20 minut.

  3. Servírování: Vytáhneme korpus z lednice a opatrně přendáme z formy na servírovací podnos.

  4. Na korpus naneseme a lehce rozmažeme opravdu kvalitní, tučný řecký jogurt. Ozdobíme plátky nakrájených jahod a ovocem podle chuti. Na závěr lehce pokapeme medem.