Marmeládové muffiny s ovesnými vločkami
Další variantou oblíbených muffinů jsou právě tyto marmeládové muffiny s ovesnými vločkami. Jejich vlhká, místy až tekutá náplň vám určitě zachutná a zařadíte je pak mezi pravidelné moučníky na nedělní odpoledne.
Díky ovesným vločkám také dodáte tělu důležitou vlákninu, která vás zasytí na delší dobu a nebude vás tak brzy honit mlsná.
Marmeládové muffiny s ovesnými vločkami
Ingredience
- ½ ČL jedlé sody
- 1 ČL prášku do pečiva
- 1 PL slunečnicového oleje
- 1 velké vejce
- 9 ČL oblíbené marmelády marmelády
- 25 g ovesných vloček plus něco na posypání
- 150 g jogurtu
- 175 g třtinového cukru
- 175 g hladké mouky
- kůra a šťáva 1 z jednoho pomeranče ideálně v bio kvalitě
Postup
-
Troubu předehřejeme na 180 °C a formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky. Těsto z tohoto receptu by mělo vyjít přibližně na 9 ks, pro větší počet můžeme zdvojnásobit dávku.
-
V jedné samostatné misce smícháme mouku, ovesné vločky, cukr (množství můžeme podle potřeby i o něco snížit), prášek do pečiva a sodu.
-
V druhé míse smícháme pomerančovou kůru a šťávu z jednoho pomeranče, olej, jogurt a vejce a mírně promícháme.
-
Spojíme obě dvě směsi dohromady a promícháme, dokud se nespojí v hladké těsto. Do papírových košíčků pak plníme jednu lžíci těsta, nahoru dáme lžičku oblíbené marmelády a nahoru zase novou lžíci těsta.
-
Povrch posypeme ovesnými vločkami. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 15-20 minut, dokud povrch nezezlátne nebo nezkusíme špejlí.