Marmeládové muffiny s ovesnými vločkami

Další variantou oblíbených muffinů jsou právě tyto marmeládové muffiny s ovesnými vločkami. Jejich vlhká, místy až tekutá náplň vám určitě zachutná a zařadíte je pak mezi pravidelné moučníky na nedělní odpoledne.

Díky ovesným vločkám také dodáte tělu důležitou vlákninu, která vás zasytí na delší dobu a nebude vás tak brzy honit mlsná.

Marmeládové muffiny s ovesnými vločkami

Doba přípravy 10 minutes
Doba pečení 15 minutes
Celková doba 25 minutes
Počet porcí 9

Ingredience

  • ½ ČL jedlé sody
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 1 PL slunečnicového oleje
  • 1 velké vejce
  • 9 ČL oblíbené marmelády marmelády
  • 25 g ovesných vloček plus něco na posypání
  • 150 g jogurtu
  • 175 g třtinového cukru
  • 175 g hladké mouky
  • kůra a šťáva 1 z jednoho pomeranče ideálně v bio kvalitě

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 180 °C a formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky. Těsto z tohoto receptu by mělo vyjít přibližně na 9 ks, pro větší počet můžeme zdvojnásobit dávku.

  2. V jedné samostatné misce smícháme mouku, ovesné vločky, cukr (množství můžeme podle potřeby i o něco snížit), prášek do pečiva a sodu. 

  3. V druhé míse smícháme pomerančovou kůru a šťávu z jednoho pomeranče, olej, jogurt a vejce a mírně promícháme.

  4. Spojíme obě dvě směsi dohromady a promícháme, dokud se nespojí v hladké těsto. Do papírových košíčků pak plníme jednu lžíci těsta, nahoru dáme lžičku oblíbené marmelády a nahoru zase novou lžíci těsta.

  5. Povrch posypeme ovesnými vločkami. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 15-20 minut, dokud povrch nezezlátne nebo nezkusíme špejlí.