Veganský cheesecake z arašídového másla
Mezi naši další, velmi oblíbenou kombinaci patří kombinace čokolády a arašídového másla. A právě z tohoto spojení vzešel jeden neuvěřitelně dobrý cheesecake, který díky použitým surovinám můžeme zařadit do kategorie vegan. Jeho bohatá, čokoládová a máslově lahodná chuť vás prostě dostane.
Veganský cheesecake z arašídového másla
Ingredience
Korpus:
- ¼ hrnku kakaového prášku
- ½ hrnku kokosu
- ½ hrnku slunečnicových semen
- 1 ⅓ hrnku rozinek
- 1 hrnek mandlí
- 2 -3 čajových lžiček vody
Čokoládová náplň:
- ¼ hrnku kokosového másla
- ¼ lžičky soli
- ½ hrnku kokosového oleje
- ⅔ hrnku kakaového prášku
- 1 hrnek vody
- 1 hrnek + 2 lžíce javorového sirupu
- 2 čajové lžičky vanilkového extraktu
- 3 hrnky kešu ořechů
Náplň z arašídového másla:
- ½ hrnku javorového sirupu
- ⅔ hrnku vody
- ⅔ hrnku arašídového másla
- ⅔ hrnku + 2 lžíce kokosového oleje
- 1 ½ hrnku kešu ořechů
- 2 čajové lžičky vanilkového extraktu
- 4 kapky stévie
- špetka soli
Čokoládové zdobení:
- 1 lžíce mandlového másla
- 1 lžíce kakaového prášku
- 1 lžíce kokosového oleje
- 2 lžíce javorového sirupu
Postup
Korpus:
-
Smícháme kešu, arašídové máslo, sirup, vodu, vanilku a sůl, a mixujeme, dokud nezískáme hladkou pastu. Přidáme kokosový olej a znovu promícháme. Přidáme stévii, pokud chceme dezert dosladit. Vytáhneme předpřipravený cheescake z lednice a nalijeme na něj vrstvu z arašídového másla. Dáme na dalších 12 hodin zpět do lednice.
Náplň z arašídového másla:
-
Smícháme kešu, arašídové máslo, sirup, vodu, vanilku a sůl, a mixujeme, dokud nezískáme hladkou pastu. Přidáme kokosový olej a znovu promícháme. Přidáme stévii, pokud chceme dezert dosladit. Takto vzniklý krém nalijeme na korpus a necháme chladit 4 – 5 hodin v lednici.
Čokoládová náplň:
-
Smícháme kešu, vodu, sirup, vanilku a sůl a v mixéru rozmixujeme do hladké pasty. Přidáme kokosový olej a máslo. Mixujeme, dokud se hladká směs dokonale nepropojí. Přidáme kakaový prášek a znovu promícháme. Vytáhneme předpřipravený cheesecake z lednice a nalijeme na něj vrstvu z čokoládového másla. Dáme na dalších 12 hodin zpět do lednice.
Čokoládové zdobení:
-
Veškeré ingredience smíchejte dohromady v předem nahřáté misce. Lépe se pak propojí dohromady a vytvoří hladkou konzistenci. Vzniklou směs nalijeme na povrch dortu a necháme ještě chvíli vychladit. Před podáváním dozdobíme ovocem či oříšky podle chuti.