Veganský cheesecake z arašídového másla

Mezi naši další, velmi oblíbenou kombinaci patří kombinace čokolády a arašídového másla. A právě z tohoto spojení vzešel jeden neuvěřitelně dobrý cheesecake, který díky použitým surovinám můžeme zařadit do kategorie vegan. Jeho bohatá, čokoládová a máslově lahodná chuť vás prostě dostane.

Veganský cheesecake z arašídového másla

Doba přípravy 45 minutes
Chlazení 4 hours
Počet porcí 16

Ingredience

Korpus:

  • ¼ hrnku kakaového prášku
  • ½ hrnku kokosu
  • ½ hrnku slunečnicových semen
  • 1 ⅓ hrnku rozinek
  • 1 hrnek mandlí
  • 2 -3 čajových lžiček vody

Čokoládová náplň:

  • ¼ hrnku kokosového másla
  • ¼ lžičky soli
  • ½ hrnku kokosového oleje
  • hrnku kakaového prášku
  • 1 hrnek vody
  • 1 hrnek + 2 lžíce javorového sirupu
  • 2 čajové lžičky vanilkového extraktu
  • 3 hrnky kešu ořechů

Náplň z arašídového másla:

  • ½ hrnku javorového sirupu
  • hrnku vody
  • hrnku arašídového másla
  • hrnku + 2 lžíce kokosového oleje
  • 1 ½ hrnku kešu ořechů
  • 2 čajové lžičky vanilkového extraktu
  • 4 kapky stévie
  • špetka soli

Čokoládové zdobení:

  • 1 lžíce mandlového másla
  • 1 lžíce kakaového prášku
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 2 lžíce javorového sirupu

Postup

Korpus:

  1. Smícháme kešu, arašídové máslo, sirup, vodu, vanilku a sůl, a mixujeme, dokud nezískáme hladkou pastu. Přidáme kokosový olej a znovu promícháme. Přidáme stévii, pokud chceme dezert dosladit. Vytáhneme předpřipravený cheescake z lednice a nalijeme na něj vrstvu z arašídového másla. Dáme na dalších 12 hodin zpět do lednice.

Náplň z arašídového másla:

  1. Smícháme kešu, arašídové máslo, sirup, vodu, vanilku a sůl, a mixujeme, dokud nezískáme hladkou pastu. Přidáme kokosový olej a znovu promícháme. Přidáme stévii, pokud chceme dezert dosladit. Takto vzniklý krém nalijeme na korpus a necháme chladit 4 – 5 hodin v lednici.

Čokoládová náplň:

  1. Smícháme kešu, vodu, sirup, vanilku a sůl a v mixéru rozmixujeme do hladké pasty. Přidáme kokosový olej a máslo. Mixujeme, dokud se hladká směs dokonale nepropojí. Přidáme kakaový prášek a znovu promícháme. Vytáhneme předpřipravený cheesecake z lednice a nalijeme na něj vrstvu z čokoládového másla. Dáme na dalších 12 hodin zpět do lednice.

Čokoládové zdobení:

  1. Veškeré ingredience smíchejte dohromady v předem nahřáté misce. Lépe se pak propojí dohromady a vytvoří hladkou konzistenci. Vzniklou směs nalijeme na povrch dortu a necháme ještě chvíli vychladit. Před podáváním dozdobíme ovocem či oříšky podle chuti.