Raw malinový cheesecake

Lehký, osvěžující letní a navíc zdravý dezert, který si naprosto zamilujete. Je plný zdravých tuků a můžeme jej směle zařadit do kategorií raw, vegan, bezlepkový a bezmléčný.

Obsahuje jen ty nejlepší suroviny a je prostě naprosto delikátní. Přesně takový je nepečený raw malinový dezert. Ale kdybyste měli raději chuť na něco exotičtějšího, můžete zkusit třeba i tento Mango cheesecake.

Raw malinový cheesecake

Doba přípravy 12 minutes
Chlazení 2 hours
Počet porcí 8

Ingredience

Korpus:

  • 3/4 hrnku celých surových mandlí
  • 1/2 čajové lžičky vanilkového extraktu
  • 3 datle Medjool
  • špetka mořské soli
  • trochu kokosového oleje k vymazání formy

Náplň:

  • 1/2 hrnku malin čerstvé nebo zmrzlé, plus 1/3 hrnku čerstvých na oblohu
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu
  • 2 čajové lžičky čerstvé citronové šťávy
  • 6 sušených datlí bez pecky
  • kokosové mléko ze kterého slijeme přebytečnou vodu, pokud je to možné, popř. krém Kokosmus z DM
  • špetka mořské soli zhruba 1/8 čajové lžičky
  • Volitelně: 1/2 čajové lžičky citronové kůry pro ozdobu

Postup

Korpus:

  1. Formu na dort vymažeme kokosovým olejem, měla by na to stačit asi půlka čajové lžičky. Stejně tak můžete použít i mandlový olej, pokud třeba zrovna nemáte po ruce kokosový.
  2. Korpus připravíme tak, že všechny ingredience na korpus vložíme do mixeru a pulzujeme, dokud nejsou mandle velmi jemně nasekané. Musíme si ale dávat pozor, abychom mandle nenasekali moc a nevytvořili mandlové máslo.
  3. Směs pak vyjmeme z mixéru a jemně propracujeme prsty. Vtlačíme do připravené formy, přikryjeme potravinovou fólií a dáme na půl hodiny odpočívat do lednice.

Náplň:

  1. Pokud nepoužijeme na krém přímo Kokosmus z DM, který už sám o sobě má krémovou konzistenci, je lépe dát plechovku kokosového mléka před přípravou dezertu do lednice.
  2. Potom otevřeme plechovku kokosového mléka vzhůru nohama a vylijeme kokosovou vodu tak, abychom mohli použít krém (kokosovou vodu uchováme v lahvičce na později třeba na jiný recept).
  3. Do mixéru vložíme připravený kokosový krém a zbytek ingrediencí na malinovou náplň a mixujeme, dokud nezískáme hladký krém. To trvá přibližně 60 – 90 sekund.
  4. Nalijeme na předpřipravený korpus, rovnoměrně rozetřeme a dáme znovu chladit do lednice nejméně na 2 hodiny.
  5. Před servírováním je lepší dort nechat stát asi 10 minut při pokojové teplotě, aby mírně změknul. Ozdobit můžeme čerstvými malinami a citronovou kůrou.