Low carb cheesecake
Možná jste se zrovna rozhodli, že by bylo vhodné shodit nějaké to kilo. Ať už je před létem nebo se prostě zrovna necítíte ve své kůži a myslíte, že pomoct by vám mohlo dostat se znovu do formy.
Pak jste už možná slyšeli o tzv. low carb způsobu stravování, kdy jsou z přijímané potravy vyloučeny téměř všechny sacharidy. Nebo jsou alespoň omezené na minimum. Z takové stravy je třeba vyloučit kompletně cukr a bílou mouku. A teď si možná řeknete, ale co když budu mít chuť na sladké? Co když to nevydržím? Pak máme dobrou zprávu. I při low carb způsobu stravování si můžete dopřát dezert. Ale ne ledajaký dezert. Je to totiž dezert bez mouky a přidaného cukru a jeho výsledná podoba je pouze na vaší chuti. My vyzkoušeli tento a řeknu vám – je famózní!
Low carb cheesecake
Ingredience
- 1 balení mascarpone
- 1-2 šlehačky
- 70 g mandlové mouky
- 70 g kokosové mouky
- 70 g mletých oříšků (lískových, vlašských, záleží na vaší chuti)
- 125 g rozpuštěného másla
- 100 g čokolády nejlépe 70% a více
- jahody popř. jiné oblíbené ovoce na ozdobení
Postup
-
Oříšky, které jsme na korpus zvolili, rozmixujeme na jemný prášek. Přendáme do mísy a přidáme mandlovou a kokosovou mouku. Zalijeme rozpuštěným máslem a propracujeme. Ideálně kulatou formu na cheesecake vyložíme pečícím papírem a směs na korpus do ní pořádně upěchujeme.
-
Ve vodní lázni rozpustíme 100 g čokolády, ideálně s co největším obsahem kakaa. Takto rozpuštěné kakao necháme chvíli vychladnout a vyšleháme se sýrem mascarpone.
-
Poté v samostatné míse vyšleháme šlehačku do tuha. Tu pak postupně zašleháváme do připraveného čokoládového krému. Ale přidáme jen polovinu, celá by nám krém zbytečně naředila.
-
Takto připravený čokoládový krém rozetřeme rovnoměrně po korpusu. Nahoru rozprostřeme zbylou šlehačku. Pokud by se vám zdálo šlehačky málo, lze vyšlehat a přidat na horní vrstvu ještě jednu šlehačku.
-
Takto připravený cheesecake dáme chladit do lednice, nejméně na dvě hodiny. Před podáváním zdobíme oblíbeným ovocem. Je už na vás, zda zvolíte zrovna jahody, maliny nebo jiné ovoce podle chuti. Ovšem v souladu s pravidly low-carb jsou nejvhodnější jahody nebo jiné, bobulovité ovoce.