Třešňovo-čokoládový brownie trifle

Někteří tvrdí, že britský trifle, je až nadpozemská záležitost. Každé jednotlivé sousto má tu moc vynést vás až do nebes. Že nevíte, o co se jedná? Jde o chlazený moučník pocházející z Velké Británie, který je maličko podobný známějšímu italskému Tiramisu.
Je to také vrstvený chlazený dezert, kdy jednu vrstvu tvoří piškotové těsto, jednu krém a jednu ovoce. Piškotová vrstva je však ještě pokrytá džemem a vaječným nebo jiným likérem. Nahoře pak dezert zdobí vrstva šlehačky a ovoce. A jak si takový dezert připravíte, konkrétně třešňovo-čokoládový brownie trifle, vám ukážeme právě teď.

Jahodovo-čokoládový brownie trifle

Ingredience

  • ½ dávky čokoládových brownies (také najdete mezi našimi recepty)
  • 4 PL kávového (jiného vámi oblíbeného dezertu)
  • 225 g třešní (případného jiného ovoce)
  • moučkový cukr

Krém:

  • 1 hrnek vyšlehané šlehačky
  • 1 ČL cukru
  • 1 ČL lžičky vanilkového extraktu
  • 1 vanilkový puding připravený dle návodu

Postup

  1. Brownies nakrájíme na malé kostičky a naskládáme na dno skleněné mísy. Krém připravíme tak, že v míse vyšleháme vychladlý vanilkový pudink a k němu postupně přidáváme ušlehanou šlehačku. 

  2. Lehce šleháme, aby vznikl hladký, sametový krém. Do krému můžeme libovolně přidat lžičku cukru a vanilkového extraktu.

  3. Pokud chceme variantu moučníku s alkoholem, přidáme do krému také kávový nebo jiný oblíbený likér. Do mísy pak na vrstvu nakrájených brownies rovnoměrně rozprostřeme na kousky nakrájené třešně a na ně vrstvu krému. 

  4. Vrstvy několikrát opakujeme, měli bychom pak končit opět vrstvou krému. Když máme hotovo, dáme dezert do lednice nejméně na dvě hodiny. 

  5. Čím déle se však dezert chladí, tím lépe. Před podáváním můžeme trifle dozdobit čerstvými třešněmi.