Zmrzlinové sendviče
V letních parnech obvykle není čas nebo nálada na pečení dezertů, protože představa vyhřáté trouby, když je venku přes 30 stupňů, je nemyslitelná. Ale přesto nás často dožene mlsná a začneme uvažovat nad tím, co dobrého a nejlépe chladivého by se mohlo ukrývat v lednici.
A pokud tam zrovna nenajdete nic vhodného? Zkuste tyto rychlé letní zmrzlinové sendviče. Hotové jsou za pár minut a pochutnat si na nich můžete už za pár hodin mražení. Nebo pokud nemáte chuť připravovat zrovna zmrzlinové sendviče, zkuste třeba rychlou a snadnou domácí zmrzlinu.
Zmrzlinové sendviče
Ingredience
- 1 balení pistáciového pudingu
- 1 hrnek čokoládových čoček nebo na kousky nakrájené vysokoprocentní čokolády
- 2 hrnky studeného mléka
- 2 hrnky vyšlehané šlehačky
- 24 celozrnných krekrů nebo jiných oblíbených sušenek kulaté, hranaté, ale čím větší, tím lépe se nám s nimi bude pracovat
Postup
-
Smícháme pudingový prášek a mléko a podle pokynů na balení připravíme pistáciový puding. Necháme pořádně vychladnout nebo můžeme rychleji zchladit ve studené vodní lázni, případně v chladničce.
-
Do dokonale vychladlého pudingu zašleháme připravenou šlehačku a vmícháme na kousky nakrájenou čokoládu nebo čokoládové čočky.
-
Na tác nebo plech si poskládáme vybrané sušenky a na každou naneseme připravený krém. Dávkujeme podle velikosti sušenky, myslíme na to, že budeme přiklápět ještě další sušenku. Když dáme směsi moc, bude nám přetékat.
-
Na připravené kopečky krému přiklopíme sušenky a tím vytvoříme malé sendviče. Každý zvlášť velice opatrně zabalíme do potravinové fólie.
-
Naskládáme ideálně do nějaké dózy a vložíme do mrazáku minimálně na hodinu. Lepší je ale mrazit je delší dobu.