Skořicová bábovka s jablky
Rychlá, voňavá a neskutečně vláčná. Přesně taková je naše skořicová bábovka s jablky a ze zkušenosti víme, že komu ji dáte ochutnat, ten nezůstane u jednoho kousku.
Když jsme poprvé zkoušeli tento recept, ani jsme nečekali, že se setká s tak velkým ohlasem. Každý, kdo tuto úžasnou bábovku ochutnal, chtěl okamžitě recept. Tak tady je.
Skořicová bábovka s jablky
Ingredience
- ½ hrnku mléka
- ½ hrnku třtinového cukru
- 1 prášek do pečiva
- 1 celé vejce
- 1 vanilkový cukr
- 1 hrnek oleje
- 2 hrnky hladké pšeničné či špaldové mouky
- 3 lžičky skořice
- 3 nastrouhaná jablka
- hrst nasekaných ořechů
- hrst rozinek či sušených brusinek
Postup
-
Troubu předehřejeme na 180 ° C. Formu na bábovku důkladně vymažeme máslem či olejem, a vysypeme hrubou moukou.
-
Samotná příprava bábovky je opravdu velice snadná. Do velké mísy odměříme všechny uvedené ingredience. Smícháme, dokud se směs nepropojí a nevytvoří hladké těsto.
-
Nalijeme do formy a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme zhruba 30 – 40 minut, ale ideálně zkusíme píchnout špejlí do středu. Když vytáhneme špejli suchou, můžeme bábovku vytáhnout.