Skořicová bábovka s jablky

Rychlá, voňavá a neskutečně vláčná. Přesně taková je naše skořicová bábovka s jablky a ze zkušenosti víme, že komu ji dáte ochutnat, ten nezůstane u jednoho kousku.

Když jsme poprvé zkoušeli tento recept, ani jsme nečekali, že se setká s tak velkým ohlasem. Každý, kdo tuto úžasnou bábovku ochutnal, chtěl okamžitě recept. Tak tady je.

Skořicová bábovka s jablky

Doba přípravy 10 minutes
Doba pečení 30 minutes
Celková doba 40 minutes
Počet porcí 12 kusů

Ingredience

  • ½ hrnku mléka
  • ½ hrnku třtinového cukru
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 celé vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 hrnek oleje
  • 2 hrnky hladké pšeničné či špaldové mouky
  • 3 lžičky skořice
  • 3 nastrouhaná jablka
  • hrst nasekaných ořechů
  • hrst rozinek či sušených brusinek

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 180 ° C. Formu na bábovku důkladně vymažeme máslem či olejem, a vysypeme hrubou moukou.

  2. Samotná příprava bábovky je opravdu velice snadná. Do velké mísy odměříme všechny uvedené ingredience. Smícháme, dokud se směs nepropojí a nevytvoří hladké těsto. 

  3. Nalijeme do formy a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme zhruba 30 – 40 minut, ale ideálně zkusíme píchnout špejlí do středu. Když vytáhneme špejli suchou, můžeme bábovku vytáhnout.