Třešňovo-čokoládový brownie trifle
Někteří tvrdí, že britský trifle, je až nadpozemská záležitost. Každé jednotlivé sousto má tu moc vynést vás až do nebes. Že nevíte, o co se jedná? Jde o chlazený moučník pocházející z Velké Británie, který je maličko podobný známějšímu italskému Tiramisu.
Je to také vrstvený chlazený dezert, kdy jednu vrstvu tvoří piškotové těsto, jednu krém a jednu ovoce. Piškotová vrstva je však ještě pokrytá džemem a vaječným nebo jiným likérem. Nahoře pak dezert zdobí vrstva šlehačky a ovoce. A jak si takový dezert připravíte, konkrétně třešňovo-čokoládový brownie trifle, vám ukážeme právě teď.
Jahodovo-čokoládový brownie trifle
Ingredience
- ½ dávky čokoládových brownies (také najdete mezi našimi recepty)
- 4 PL kávového (jiného vámi oblíbeného dezertu)
- 225 g třešní (případného jiného ovoce)
- moučkový cukr
Krém:
- 1 hrnek vyšlehané šlehačky
- 1 ČL cukru
- 1 ČL lžičky vanilkového extraktu
- 1 vanilkový puding připravený dle návodu
Postup
-
Brownies nakrájíme na malé kostičky a naskládáme na dno skleněné mísy. Krém připravíme tak, že v míse vyšleháme vychladlý vanilkový pudink a k němu postupně přidáváme ušlehanou šlehačku.
-
Lehce šleháme, aby vznikl hladký, sametový krém. Do krému můžeme libovolně přidat lžičku cukru a vanilkového extraktu.
-
Pokud chceme variantu moučníku s alkoholem, přidáme do krému také kávový nebo jiný oblíbený likér. Do mísy pak na vrstvu nakrájených brownies rovnoměrně rozprostřeme na kousky nakrájené třešně a na ně vrstvu krému.
-
Vrstvy několikrát opakujeme, měli bychom pak končit opět vrstvou krému. Když máme hotovo, dáme dezert do lednice nejméně na dvě hodiny.
-
Čím déle se však dezert chladí, tím lépe. Před podáváním můžeme trifle dozdobit čerstvými třešněmi.