Oříškovo-čokoládové máslové řezy
Také milujete jedinečné spojení arašídů a čokolády? Ať už jde o nejrůznější tyčinky, čokolády nebo jiné dezerty. Kombinace arašídů a čokolády prostě nikdy nezklame.
Pokud ano a zrovna teď vás honí mlsná, ale nechce se vám do žádného složitého pečení, tak tento recept je přesně pro vás. Příprava je super snadná a chuť prostě stojí za to! Tyto řezy jsou navíc nepečené, takže stačí vychladit a pochutnávat si!
Oříško čokoládové máslové řezy
Ingredience
- 1 hrnek sušenek máslových nebo cereálních
- 1 hrnek třtinového cukru lze zaměnit moučkovým
- 3/4 hrnku arašídového másla
- 115 g rozpuštěného másla + 1/4 ČL soli
Poleva:
- 1 hrnek čokolády s vysokým obsahem kakaa
- 2 ČL arašídového másla
Postup
-
Sušenky rozmixujeme na hladký prášek a vložíme do mísy. Přidáme máslo, cukr a arašídové máslo.
-
Mícháme, dokud směs nebude krásně hladká. Ve vodní lázni (stačí jen nerezová mísa přes kastrůlek s vodou) zahřejeme čokoládu a přidáme arašídové máslo. Promícháme, dokud se krásně nepropojí do hladké polevy.
-
Na plech, který si vyložíme pečícím papírem, rozprostřeme arašídovou směs. Na tuto pak nalijeme čokoládovou polevu a dáme do chladničky.
-
Směs by se měla chladit nejméně hodinu a půl. Po ztuhnutí nakrájíme úhledné kostky. Ve vzduchotěsné krabičce nám pak vydrží až 5 dní.
Dobrou chuť!