Oříškovo-čokoládové máslové řezy

Také milujete jedinečné spojení arašídů a čokolády? Ať už jde o nejrůznější tyčinky, čokolády nebo jiné dezerty. Kombinace arašídů a čokolády prostě nikdy nezklame.

Pokud ano a zrovna teď vás honí mlsná, ale nechce se vám do žádného složitého pečení, tak tento recept je přesně pro vás. Příprava je super snadná a chuť prostě stojí za to! Tyto řezy jsou navíc nepečené, takže stačí vychladit a pochutnávat si!

Oříško čokoládové máslové řezy

Doba přípravy 15 minutes
Chlazení 1 hour
Počet porcí 16 ks

Ingredience

  • 1 hrnek sušenek máslových nebo cereálních
  • 1 hrnek třtinového cukru lze zaměnit moučkovým
  • 3/4 hrnku arašídového másla
  • 115 g rozpuštěného másla + 1/4 ČL soli

Poleva:

  • 1 hrnek čokolády s vysokým obsahem kakaa
  • 2 ČL arašídového másla

Postup

  1. Sušenky rozmixujeme na hladký prášek a vložíme do mísy. Přidáme máslo, cukr a arašídové máslo. 

  2. Mícháme, dokud směs nebude krásně hladká. Ve vodní lázni (stačí jen nerezová mísa přes kastrůlek s vodou) zahřejeme čokoládu a přidáme arašídové máslo. Promícháme, dokud se krásně nepropojí do hladké polevy. 

  3. Na plech, který si vyložíme pečícím papírem, rozprostřeme arašídovou směs. Na tuto pak nalijeme čokoládovou polevu a dáme do chladničky. 

  4. Směs by se měla chladit nejméně hodinu a půl. Po ztuhnutí nakrájíme úhledné kostky. Ve vzduchotěsné krabičce nám pak vydrží až 5 dní. 

    Dobrou chuť!